Hypnotherapie 2020-01-23T20:24:51+01:00

Hypnotherapie

Ik bied ook hypnotherapie aan. Daarbij kijk je met liefdevolle aandacht naar binnen en accepteer je wie je bent. Hiermee kun je blokkades in jezelf opheffen en innerlijke vrede vinden. Hypnotherapie kan bijvoorbeeld helpend zijn bij coaching rondom stoppen met roken, gewichtsbeheersing, angsten, burn-out, regressie en stressmanagement.

Hypnotherapie werkt met een soort trance, ofwel hypnose. Hypnose is eigenlijk niets meer dan een diepe vorm van ontspanning. Je krijgt met je bewuste brein alles mee wat er gebeurt en wat er gezegd wordt. Je onbewuste krijgt tijdens de hypnose de ruimte om jou te laten zien waar de blokkade of de oorzaak van een probleem zit. Je houdt dus zelf de controle en kunt op ieder moment ervoor kiezen om weer uit de hypnose te komen. Hypnose werkt dus heel direct: je kunt rechtstreeks de blokkerende gedachte ombuigen naar iets liefdevols dat jou helpt te accepteren wie je bent.

Kinderhypnose

Hypnose kan zeer effectief zijn voor de behandeling van diverse problemen van kinderen. In tegenstelling tot volwassenen, zijn kinderen over het algemeen meer vatbaar voor hypnose omdat ze veel opener zijn. Ze hebben een levendige verbeelding die het veel gemakkelijker maakt om het onderbewustzijn te openen en de gewenste verandering teweegbrengen. Als gevolg hiervan kan hypnose met kinderen zeer effectieve resultaten opleveren. Als hypnotherapeut kan ik een aantal technieken gebruiken met kinderen, waaronder visualisatie, verhalen, en rollenspel.

Kinderen zijn goede kandidaten voor hypnose omdat ze geen jaren van conditionering hebben ondergaan, wat volwassenen wel hebben. Omdat ze gewend zijn om te leren, zijn ze vaak meer ontvankelijk om iets nieuws te proberen, zoals hypnose. Kinderen zijn niet zo geneigd om het proces te bevragen. Dit maakt het erg makkelijk voor een hypnotherapeut om met hen te werken. Volwassenen, aan de andere kant, zijn vaak voorzichtig en zelfs terughoudend en hebben zowel bewuste als onbewuste weerstand tegen hypnose. Het betekent niet dat ze niet gehypnotiseerd kunnen worden, maar het is minder gemakkelijk.

Mogelijkheden 

Hypnose kan een effectieve behandeling zijn voor een grote verscheidenheid aan problemen, problemen en aandoeningen bij kinderen. 

De meest voorkomende aandachtsgebieden zijn:

 • Leerproblemen
 • Verbeteren studiegedrag
 • Huiswerkstrijd
 • Angsten bv donker, prikken, in bed
 • Bedplassen
 • Zelfbeeld
 • Gepest worden
 • Duimzuigen
 • Nagelbijten
 • Dyslexie
 • ADHD
 • En nog veel meer

Ook omgaan met een traumatische gebeurtenis, zoals het overlijden van ouder of omgaan met ouders die scheiden, zijn uitdagingen die kunnen worden geholpen met kinderhypnose. Kinderen die last hebben met veelvuldige nachtmerries, kunnen ook profiteren van hypnose. Hypnose kan ook kinderen helpen minder angstig voelen wanneer ze geconfronteerd worden met een ernstige medische procedure, zoals een operatie.

Virtuele Maagband

Wat is het en hoe werkt het?

De virtuele maagband is een denkbeeldige maagband die onder hypnose wordt aangebracht. Het onderbewustzijn reageert hierop alsof er een fysieke maagband is geplaatst waardoor je maag sterk verkleind is,  en zal dus veel sneller het signaal geven dat je voldaan bent. Je hebt dus de werking van een fysieke maagband maar zonder de operatie en alle bijbehorende ongemakken en risico’s. Het is daarbij ook een volledig programma om de controle op je eet- en drinkgewoonten terug te krijgen.

De virtuele maagband is dus geen dieet maar zorgt voor een verandering in je gedrag en is dus een levens veranderende behandeling! Het vernieuwde programma bestaat uit 5 hypnose sessies uitgevoerd over een periode van 3 maanden. Ondersteuning krijg je door middel van MP3 bestanden. 

Je wordt heel uitgebreid begeleid over een langere periode wat het effect veel groter maakt. Dit is echt een groot verschil met andere therapeuten die de virtuele maagband aanbieden. Het werkt super goed. Degene die het programma volgen zijn razend enthousiast.  

Stoppen met roken

Wil jij nu echt stoppen met roken en wil je dat het voor altijd is? ………   Boek dan nu een sessie om een niet-roker te worden! 

Als niet roker ga je stoppen met roken zonder bijverschijnselen! Je komt niet aan, hebt geen stress en geen hoofdpijn. Dat komt omdat jij een niet-roker bent en geen ex-roker.

Tijdens een hypnosesessie zullen we in je onderbewustzijn de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. We kijken naar de aanleiding voor jou om naar een sigaret te grijpen. We kijken naar de aanleiding voor het roken en zorgen dat wanneer er de volgende keer een soortgelijke situatie zich voordoet, de drang naar een sigaret vervangen is door een gezondere, productieve reactie. Op deze wijze pakken we de oorzaak van het probleem aan en daarmee vervalt het risico dat je op een later moment onder bepaalde invloeden van buitenaf alsnog naar een sigaret grijpt.

Wetenschappelijk bewijs

Roken is een geestelijke verslaving!!

Vandaar dat het zo belangrijk is om het onderbewustzijn aan te pakken.

je gelooft er nu nog in dat de sigaret, jouw ‘trouwe vriend’, ervoor zorgt dat je het gezelliger hebt op het terras dan een niet-roker. En dat je minder last hebt van stress en dat je je ook beter kunt concentreren. En ja, zelfs dat je een crisissituatie beter te lijf kan gaan dan iemand die niet rookt! Je bent van mening dat je niet zonder sigaretten kunt. En daar heb je — op dit moment — ook gelijk in, omdat je nog leeft in de cirkel van verslaving. Je hersenen zijn daardoor onbewust zodanig fout geprogrammeerd dat ze je verslaving in stand houden.